Totul despre uleiul de ricin


  Uleiul de ricin pentru frumusete si sanatate este un leac perfect.
Se recomandata folosirea uleiului de ricin pentru tratamente precum: eliminarea constipatiei, alunitelor, viermilor intestinali, ajuta la cresterea parului si a genelor, impotriva unghiilor casante, degeraturilor, sau petelor pe piele.
Cultivat atat in scop medicinal cat si in scop ornamental, (“ricinus communis”) Ricinul, este o planta bogata in vitamina E, enzime,  gliceride, ulei, lipide si protein. Din semintele acestei plante se obtine uleiul de ricin care este folosit atat pentru uz extern cat si pentru intern, in scop farmaceutic.

   Pentru ce se foloseste uleiul de ricin:

   Unghii care se exfoiaza sau casante – dupa ce amplicam uleiul pe unghii, se maseaza usor cateva minute. Tratamentul se face cel putin o luna, in fiacare seara , pentru ca sad ea rezultat.
   Constipatie pe stomacul gol, in fiacare dimineata, se ia o lingurita de ulei de ricin. Se poate mari doza de 2-3 lingurite pe zi in caz de constipatie cronica. Uleiul  se administreaza  timp de doua saptamani, iar pentru a nu creia dependenta se face pauza doua saptamani dupa tratament.
   Chelie( Alopecie) – se fac frectii  pe zonele afectate timp de doua luni, cate 15 minute pe zi. Daca sunt problem de caderea parului  se va masa timp de trei zile pe saptamana cu ulei din abundenta.
   Negi  timp de cateva minute, aproximativ de doua ori pe zi,  masam cu ulei  negii. Un alt mod de folosire este aplicarea de comprese cu ulei de ricin, o mentinem aproximativ jumatatea de ora si se aplica zilnic in functie de necessitate pana cand negii vor disparea.
   Sprancene si gene aplicam in fiecare seara ulei de ricin pe sprancene si gene pentru crestea acestora. Pute-ti sa folositi o periuta de rimel mai vechi pentru a va fi mai usor in aplicarea uleiului.
Sprancele vor fi mai lucioase, mai netede, iar genele vor fi mai dese si mai lungi, daca veti folosi uleiu timp de cel putin o luna. Rezultatele vor fi pe asteptari.
   Alunite va trebui sa folositi uleiul timp de cel putin  doua luni  pentru a da roade. De cel putin 2 -3 ori pe zi ungem alunitele cu respectivul ulei.
   Pete pigmentare timp de 15 minute, se face frectie zilnica asupra zonei un avem respectivele alunite.  Se va respecta un tratament de aproximativ 2-3 saptamani pentru a se obtine rezultate.
   Piele ingrosata ( bataturi )- suprafetele afectate se ung cu acest produs, dupa se inainte am spalat si uscat zona. Urmam un tratament de trei ori pe saptamana, pana cand problemele vor disparea. Este indicatc aplicare acestuia seara inainte de culcare pentru ca uleiul sa isi faca efectul cat mai bine.

Atentie  atunci cand folositi uleiul de ricin pentru uz intern este recomandat sa cereti sfatul medicului si nu depasiti perioadele si dozele indicate. Consumul acestui produs este de asemenea contraindicate femeilor insarcinate, copiilor si in situatia unor afectiuni intestinale.
Nu folositi ulei de ricin preparat acasa, flositi doar cel preparat in farmacii, pentru ca se stie foarte bine ca semintele acestiuia sunt toxice !


Un comentariu: