Tratează constipația cu uleiul de ricin

  Uleiul de ricin a fost folosit de secole în practicile tradiționale din medicina populară, dar poate ajuta de fapt la ameliorarea constipației ?

  Ce este uleiul de ricin?
Uleiul de ricin este pur și simplu un ulei vegetal obținut din boabe de ricin (semințe de ricin), și este un lichid galben, pal, incolor, fără nici un miros sau gust.

  Cum ajuta ulei de ricin la constipație?
In tratamentul constipației uleiul de ricin poate fi utilizat în două moduri:

 - în uz extern: se ia un tampon îmbibat în ulei de ricin și se aplică local pe zona afectată, el va ajuta la vindecarea zonei afectate, și va ajuta la îmbunătățirea circulației.
 - în uz intern: se administrează 15 ml pe zi, măsurat cu ajutorul unui dispozitiv special de măsurare sau o ceașcă,  pentru a asigura o dozare eficientă pentru administrarea orala. Atunci când ajunge în stomac  are un efect de ameliorare a simptomelor de constipație, îmbunătățind digestia. Odată ajuns în intestinul subțire acest ulei se descompune în acid ricinoleic care stimulează circulația în intestine, prevenind stagnarea și  acumularea alimentelor digerate.
  Efecte secundare ale uleiului de ricin
Momentan nu s-au făcut cercetări din care sa rezulte ca uleiul de ricin are efecte secundare în tratarea constipației. Printre simptomele care pot apărea se numără: erupții cutanate, dificultăți de respirație, diaree, crampe și greață.
Atunci când vreți sa utilizați uleiul de ricin în acest scop este recomandat ca înainte sa consultați medicul de specialitate, pentru ca utilizat pe termen lung și în cantități excesive el poate deveni toxic pentru organism.

Vă rugăm să rețineți: NU utilizați ulei de ricin dacă sunteți gravidă, deoarece poate induce travaliul mai devreme, sau dacă alăptați.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu