Ulei de ricin - efecte secundare

Care sunt efectele secundare de ricin?
Dacă este folosit cu moderatie uleiul de ricin este sigur. Cu toate acestea persoanele cu blocaje intestinale,  femeile care alăptează ( insarcinate ), cei cu  boală acută inflamatorii intestinale, sau dureri abdominale, apendicita,  nu ar trebui sa foloseasca acest ulei fără recomandarea medicului.

Atentie daca se foloseste uleiul pentru uz intern ar trebui luate măsuri de precauţie si trebuie sa cititi  si sa respectati întotdeauna instrucţiunile de pe ambalaj sau inainte de a-l folosi sa va consultati medicul dumneavoastră. Ca si  dozaj zilnic se recomanda sa nu se depasească o jumătate de lingurita pe zi. Supradozajul de ulei de ricin poate duce la greaţă, diaree, vărsături,  crampe sau dureri abdominale.

Folosit in cantităţi mari acesta poate fi dăunător pentru organismul nostru si ne putem confrunta cu diferite reacţii severe cum ar fi cele mentionate mai sus.

Un comentariu:

  1. am bagat ulei de ricin in rimel pentru a-mi creste genele si mi-au iesit pe fata 3-4 pete rosi ,mici,nu provoaca mancarimi

    RăspundețiȘtergere