Ulei de ricin pentru artrita

Uleiul de ricin este extras din seminţele de ricin (Ricinus communis) si are o culoare galben-pal. Este un ulei anti-oxidant si anti-inflamator, care este folosit inca din cele mai vechi timpuri pentru calitatile sale eficiente. In urma cercetarilor s-a constatat ca cele mai multe beneficii ale acestuia provin din concentraţia sa de acizi graşi nesaturaţi destul de ridicată. Cu toate ca, gustul si mirosul acestui ulei este usor neplacut,  uleiul de ricin este folosit destul de des în fabricarea produselor cosmetice, textile, sapunuri,  medicamente, diferite uleiuri de masaj şi multe alte produse care sunt folosite in cometica.
Datorita proprietatilor anti-inflamatorii acest ulei se folosete si in tratarea artritei. Printr-un masaj usor a zonelor dureroase acesta reduce durerile, inflamatia muschilor si inflamatiile nervilor.
O alta metoda este sa imbibam un tampon de bumbac in ulei de ricin si il vom aplica pe zona afectata. Acoperim tamponul cu o folie de plastic, punem o sticla su apa calda sau o alta sursa de caldura peste aceasta folie de plastic.
Aceasta folie de plastic are rolul de a nu murdari cu ulei sticla cu apa calda sau lenjeria.
Aproximativ o data pe zi, timp de 45 minute mentinem tamponul pe zona afectata sub forma mentionata mai sus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu