Top 5 beneficii ulei de ricin




Uleiul de ricin este un remediu benefic pentru mai multe afecţiuni, putem sa-l folosim atât pe plan extern cat si intern
Opreste căderea părului
Pentru cei care sunt afectati de căderea părului ori vrei-ti  să-i reda-ti strălucirea, se poate urma o cura de cateva zile cu acest deosebit ulei. Inainte să te speli pe cap sau înainte de culcare, se aplică uleiul pe par masandu-se usor pielea capului. A doua zi, limpezeste bine părul dar foloseste si şampon, apoi clăteşte-l. Efectele nu vor intarzia sa apara: părul tău va fi mai strălucitor si mai viguros.
Tratează constipaţia
Acest ulei natural a fost categorisit de catre Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA ca fiind un remediu eficient si sigur împotriva constipaţiei, datorită efectului său laxativ. In situatiile de constipatie uşoara, dimineata, se ia o lingură de ulei de ricin odata pe zi. Pentru cazuri de constipaţie cronică, pe stomacul gol se iau 3-4 linguri pe zi. Tratamentul Timp de două săptămâni se urmeaza acest tratament,  urmat de una-două săptamâni de pauză, pentru ca exista riscul de a se forma dependenta.
Cicatrizează rănile
Atunci cand avem probleme cu arsuri, erupţii, tăieturi, negi sau eczeme, acest ulei poate fi un bun tratament pentru aceste afectiuni. El ajuta la cicatrizarea rănilor, hidratează pielea, o calmeaza şi o dezinfectează. Putem sa facem o compresă cu ulei de ricin, si se aplică direct peste zona afectată. Deasupra compresei se pune apoi un flacon cu apă calduta şi se ţine în acel loc aproximativ 30 de minute pe zi, timp de cateva zile pana ce afectiunea se vindeca.
Calmează ochii iritaţi
Acesta poate trata  iritaţiile ochiului afectat de un factor străin. Dar mai poate fi utilizat si are efecte bune si pentru  ochii iritaţi sau obosiţi. Inainte de culcare, seara, în fiecare ochi se pune câte o picătură de ulei de ricin. Acesta are efect calmant datorita Vitaminei A din componenţa uleiului.
Întăreşte unghiiile
Unghiile vor căpăta luciu, vor fi mai rezistente şi vor creşte mai repede, dacă urmezi un tratament de cel puţin două luni cu ulei de ricin. Trebuie doar să aplici pe unghii, câteva picături de ulei şi până se absoarbe să masezi bine.

Un comentariu: